Revelion la Sovata

Odorheiu Secuiesc – Sovata – Corund – Tinovul Fântâna Brazilor – Drumul Sării – Salina Praid – Drumeție la Capela 14 Cruci

 
Transport
Perioada 29.12.2023 – 02.01.2024
Grup
de la
 
400
persoană/loc în cameră dublă/pachet

Pachetul include:

4 nopți de cazare la hotel spa 3*+ în Sovata 

Mic dejun și cină bufet 

Primire cu afinată și cozonac secuiesc la sosire 

Petrecere de revelion cu cină festivă, pachet de băuturi, muzică și foc de artificii 

Cină festivă pe 1 ianuarie, cu muzică și dans 

Acces la centrul spa al hotelului 

Plimbare pe Drumul Sării, la Capela 14 Cruci și în stațiunea Sovata 

Vizită ghidată la Salina Praid 

Alte vizite conform descrierii 

Transport cu autocar modern, cu climatizare 

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

 

Pachetul nu include:

Asigurarea storno 

Cheltuieli personale 

Mesele de prânz 

Intrările la obiectivele turistice 

Excursiile opționale - Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la ateliere meșteșugărești din Corund: 35 euro/ persoană (vizitele la sit și ateliere, plimbarea cu căruța, degustarea de gemuri și siropuri și kürtöskalács sunt incluse în tarif)

Vineri, 29.12: București – Odorheiu Secuiesc – Sovata (aprox. 330 km) 

Plecare din București spre Sovata. Intermezzo la Odorheiul Secuiesc, unde ne îndulcim la o cofetărie renumită în plan local, facem o plimbare prin centrul orașului supranumit cândva “Atena secuiască”, luăm prânzul și degustăm celebra bere Csiki Sor. Sosim la hotel în Sovata, unde gazdele ne întâmpină călduros cu gustarea tradițională: afinată și cozonac secuiesc. După amiază avem timp să facem o plimbare și să ne bucurăm de atmosfera de iarnă din stațiune. 

Sâmbătă, 30.12: Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la ateliere meșteșugărești din Corund (aprox. 50 km) 

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi, pentru a descoperi minunile din zona Corundului. Începem ziua cu o plimbare cu căruța sau sania în peisajul feeric al cătunurilor Fântâna Brazilor și Valea lui Pavel, ce s-au format pe un platou vulcanic. Aici vizităm situl Natur 2000 Tinovul de la Fântâna Brazilor, pentru a cunoaște flora și fauna specifică tundrei și taigalei, relicve glaciare și specii ocrotite. Apoi ne răsfățăm degustând gemuri și siropuri produse exclusiv din fructe de pădure culese în regiune la o gospodărie. Urmează vizita la Corund, cel mai mare centru de artizanat din țară, cu peste 1500 de locuitori implicați în producerea produselor artizanale. Ne plimbăm pe străzile Corundului pentru a admira și cunoaște motivele tradiționale cioplite în porțile secuiești și vizităm trei ateliere (ceramică, iască și țesătorie). Încheiem cu un kürtöskalács. 

Duminică, 31.12: Plimbare pe Drumul Sării – Petrecere de Revelion 

O zi de poveste, care începe cu o plimbare pe Drumul Sării, în jurul lacurilor Ursu, Roșu, Verde și la Masivul de Sare. Apoi ne întoarcem la hotel să ne tragem sufletul pentru petrecerea de Revelion. Ne distrăm împreună așteptând sosirea Noului An, pe care îl întâmpinăm veseli cu preparate tradiționale, muzică, focuri de artificii și voie bună. 

Luni, 1.01: Salina Praid – Capela 14 Cruci 

După un mic dejun copios servit mai tîrziu, ne punem sângele în mișcare cu o plimbare prin Salina Praid, o doză strașnică de sănătate. În apropiere ne privește de sus Capela 14 Cruci, panoramă seducătoare și prilej de drumeție cu minim de efort. Pe seară continuăm atmosfera festivă. 

Marți, 2.01: Sovata – București (aprox. 325 km) 

Ne luăm rămas bun de la gazde și ne pregătim de întoarcerea acasă.

Hotel Szeifert 3*+, Sovata

Localizare

Hotel Szeifert este situat în inima stațiunii Sovata, pe malul Lacului Negru, la câteva minute de mers pe jos de renumitul Lac Ursu.

Facilitățile hotelului

Hotelul dispune de restaurant, bar și WiFi gratuit în toate zonele. Cu o rezervare prealabilă, oaspeții se pot relaxa în zona de wellness cu sauna, cadă cu hidromasaj, baie cu apă sărată fierbinte (ciubăr) și cameră de masaj.

Facilitățile camerelor

Camerele au pardoseală din lemn, zonă de relaxare, TV cu ecran plat cu canale prin cablu, telefon, minibar și seif. Băile sunt dotate cu duș sau cadă.

Hotel Szeifert 3*+, Sovata   Hotel Szeifert 3*+, Sovata 

• Supliment SGL: 100 euro

• Reducere a 3-a persoană: 20 euro

• Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă

• Exista posibilitatea de partaj

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor legale.

Tarifele neincluse (bilet mocănița) sunt valabile la data publicării programului, dar informative și pot suferi modificări, fiind independente de agenția de turism.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

Excursia opțională se organizează pentru un minim de 30 de persoane și se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.

Solicită oferta

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dvs cu caracter personal.