Revelion la Iasi

Iași – Castelul Mimi – Chișinău – Mănăstirea Golia – Mănăstirea Cetățuia

 
Transport
Perioada 29.12.2023 – 02.01.2024
Grup
de la
 
410
persoană/loc în cameră dublă/pachet

Pachetul include:

4 nopți cazare la hotel 4* în Iași

Mic dejun bufet și cină

Primire cu țuică fiartă și colac moldovenesc la sosire

Petrecere de revelion cu cină festivă, pachet de băuturi, muzică live și momente folclorice

Cină festivă pe 1 ianuarie, cu muzică și pachet de băuturi

Turul Iașiului istoric

Vizită ghidată la mănăstirile Iașiului: Golia și Cetățuia

Alte vizite conform descrierii

Transport cu autocar modern, cu climatizare

 

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă 

 

Pachetul nu include:

Asigurarea storno

Taxe și cheltuieli personale

Mesele de prânz

Intrările la obiectivele - O zi peste Prut: Chișinău și Castelul Mimi: 30 euro/ persoană (tariful include turul castelului și grădinilor, prezentare și degustarea de trei vinuri)

Vineri, 29.12: București – Iași (aprox. 390 km) 

Pornim spre capitala Moldovei. Sosire la hotel unde gazdele ne întâmpină călduros cu țuică fiartă și colac moldovenesc. Ne bucurăm de timp liber pentru o vizită la unul dintre muzeele orașului și de atmosfera de iarnă din centrul vechi. 

Sâmbătă, 30.12: Chișinău și Castelul Mimi (aprox. 380 km) 

Dacă tot e sărbătoare hai sa “colindăm” o zi și peste Prut, unde Chișinău ne întâmpină cu toate farmecele sale. Le admirăm într-o promenadă agale bifând Grădina Publică, Porțile Sfinte, Muzeul de Artă, Teatrul, Sala cu Orgă sau Catedrala Mitropolitană. Ieșim apoi din Chișinău și continuăm ziua festiv, cu o oprire la Château Mimi, una dintre celebrele castele ale Basarabiei. Podgoriile lui Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei sunt de poveste, iar despre prezența vinurilor pe masa țarului Nicolae al II lea sau a altor atlețe regale, s-a dus iute de veste. Vizităm grădinile și interiorul castelului, beciurile istorice și vedem cea mai veche colecție de vinuri din Moldova. Dacă premiile primite sunt binemeritate vom afla la o degustare a savuroaselor vinuri. După amiaza târziu repetăm formalitățile vamale și revenim la cazare. 

Duminică, 31.12: Tur de Iași – Petrecere de Revelion 

După un mic dejun copios, ne așteaptă un tur al Iașului. Poposim la Bojdeuca lui Creangă, vizităm Parcul Copou și Teiul lui Eminescu, admirăm Palatul Culturii, Piața Unirii, Casa Dosoftei și Biserica Trei Ierarhi. Palatul Roznovanu, Strada Lăpușneanu, Universitatea Al. I. Cuza și multe alte obiective ne țin atenția trează. După-amiază, ne tragem sufletul și ne pregătim pentru petrecerea de Revelion. Cina festivă este însoțită de mâncăruri delicioase, pachet de băuturi și formație. La mulți ani! 

Luni, 1.01: Mănăstirile Iașului – Cină festivă 

Dormim până mai târziu și ne dregem cu bunătăți moldovenești, amintindu-ne seara trecută. Ne bucurăm de prima zi din Noul An cu o plimbare la mănăstirile fortificate ale Iașului: Golia și Cetățuia, oaze de pace sufletească și stare de bine. Încheiem cu o plimbare la "Plopii fără soț" de pe dealul Bucium, un pâlc de plopi din apropierea hanului Trei Sarmale, unde se ospătau pe vremuri Eminescu și Creangă. Seara ne așteaptă cu un carnaval vesel, condimentat cu preparate festive și muzică. 

Marți, 2.01: Iași – București (aprox. 390 km) 

Ne pregătim de plecarea spre casă, cu tolba plină cu amintiri minunate.

Hotel Bellaria 4*, Iasi

Localizare

Hotelul Bellaria beneficiază de o locație frumoasă într-o zonă rezidenţială liniştită din Iaşi, în apropiere de centrul istoric al oraşului. Hotelul oferă servicii de înaltă calitate şi facilităţi de ultimă generație într-o ambianţă cu design unic. Fiecare etaj este zugrăvit în culori diferite, cu decoraţiuni interioare alese cu grijă şi cu lucrări de artă româneşti.

Facilitățile hotelului

Restaurantul Rustic este decorat în stil tradiţional moldovenesc şi oferă specialităţi regionale. Ciorba rădăuțeană, sărmăluțele în foi de varză și viță de vie, pastrama de oaie, tochitura moldovenească și colțunașii sunt doar câteva dintre bunătățile listate în meniul restaurantului. Internet wireless este disponibil în întregul hotel şi este gratuit. 

Facilitățile camerelor

Mobila din lemn masiv, lenjeria fină și microclimatul individual controlat asigură un sejur relaxant. Camerele sunt dotate cu televizor LCD și telefon. Baie cu marmură spaniolă reflectă bunul gust și este echipată cu uscător de păr, cosmetice, halat și papuci.

Hotel Bellaria 4*, Iasi   Hotel Bellaria 4*, Iasi 

• Supliment SGL: 80 euro

• Reducere a 3-a persoană: hotelul nu dispune de camere triple

• Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă

• Exista posibilitatea de partaj

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor legale.

Tarifele neincluse (bilet mocănița) sunt valabile la data publicării programului, dar informative și pot suferi modificări, fiind independente de agenția de turism.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

Excursia opțională se organizează pentru un minim de 30 de persoane și se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.

Solicită oferta

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dvs cu caracter personal.