Revelion in Clisura Dunarii

Drobeta Turnu Severin – Dubova – Cazanele Dunării – Băile Herculane – Mănăstirea Sf. Ana

 
Transport
Perioada 29.12.2023 – 02.01.2024
Grup
de la
 
390
persoană/loc în cameră dublă/pachet

Pachetul include:

4 nopți de cazare la complex 3*+ în Dubova, pe malul Dunării 

Mic dejun și cină 

Primire cu țuică de smochine și dulceață de smochine la sosire 

Petrecere de revelion cu cină festivă, pachet de băuturi, muzică live și foc de artificii 

Cină festivă pe 1 ianuarie, cu muzică și dans în restaurantul hotelului 

Plimbare cu barca prin Cazanele Dunării 

Alte vizite conform descrierii 

Transport cu autocar modern, cu climatizare 

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă 

 

Pachetul nu include:

Asigurarea storno , asigurare medicala

Cheltuieli personale

Mesele de prânz

Intrările la obiectivele turistice

Excursiile opționale - Vizită la Băile Herculane: 20 euro/persoană

Vineri, 29.12: București – Drobeta Turnu Severin – Dubova (400 km) 

Pornim din București de dimineață și ne îndreptăm entuziaști spre Defileul Dunării. Intrăm în Drobeta Turnu Severin, oraș cu origini străvechi, întemeiat în urmă cu două milenii de către străbunii daci și luăm cunoștință cu Turnul de Apă. Ne continuăm drumul spre Dubova, locul unde vom petrece următoarele 4 nopți, pe malul Dunării, la cel mai frumos complex din regiune. Ne încălzim sufletul cu țuică de smochine și gustarea tradițională a zonei, dulceață de smochine. 

 

Sâmbătă, 30.12: Băile Herculane (aprox. 90 km) 

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de jumătate de zi, pentru a descoperi Băile Herculane, stațiunea care a cucerit figuri imperiale, a inspirat compunerea unui vals și a depășit cândva în faimă Karlovy Vary. Facem o promenadă prin centrul istoric și sesiuni foto din loc în loc. Descoperim legătura dintre argonauți, lâna de aur și Valea Cernei, aflăm povestea primelor terme romane și pe cea a elegantelor edificii în stil seccesion sau baroc și descoperim motivul pentru care acest loc era atât de îndrăgit de Sissi, împărăteasa Austriei. 

 

Duminică, 31.12: Cazanele Dunării – Petrecere de Revelion 

O zi de poveste, care începe cu o plimbare pe Dunăre cu vaporașul prin cea mai frumoasă porțiune a defileului, Cazanele Mari și Cazanele Mici. În timpul voiajului pe apă admirăm faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa pe malul stâng al Dunării, dar și Tabula Traiana, datând din perioada primelor războaie daco-romane, aflat pe malul sârbesc. Ne îndreptăm atenția spre Mănăstirea Mraconia, ascultăm legenda vechiului edificiu acum acoperit de ape și istoria puținelor obiecte de cult salvate. Apoi ne întoarcem la hotel să ne tragem sufletul pentru petrecerea de Revelion. Întâmpinăm sosirea Noului An cu preparate tradiționale, muzică, dans și voie bună. 

 

Luni, 1.01: Mănăstirea Sf. Ana – Cină festivă (aprox. 50 km) 

Dormim până mai târziu și ne dregem cu bunătăți bănățene, amintindu-ne seara trecută. Ne bucurăm de prima zi din Noul An și ne punem sângele în mișcare cu o vizită la Mănăstirii Sf. Ana de lângă Orșova, oază de pace sufletească și stare de bine. Peisajul ne fură inima instant, iar povestea lăcașului e impresionantă. Pe seară continuăm atmosfera festivă. 

 

Marți, 2.01: Dubova – București (aprox. 400 km) 

Ne luăm rămas bun de la gazde și ne pregătim de întoarcerea acasă.

 

Complex La Vella 3*+

Localizare 

Complexul La Vella este situat în Clisura Dunării, în localitatea Dubova, între cazanele mici și cazanele mari. Locația oferă o vedere panoramică minunată asupra împrejurimilor. 

Facilități complex 

Complexul La Vella dispune de restaurant, bar și terasă chiar pe malul Dunării. Oaspeţii beneficiază de acces gratuit la internet. 

Facilități camere 

Toate camerele sunt dispuse către Dunăre, afișând zi de zi o panoramă de neuitat. Dotările includ TV cu ecran plat, frigider, internet wirelles și aer condiționat. Băile private oferă duș sau cadă, uscător și articole de toaletă. 

Hotel Complex_La_Vella_Dubova   Hotel Complex_La_Vella_Dubova 

• Supliment SGL: 100 euro

• Reducere a 3-a persoană: 20 euro

• Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă

• Exista posibilitatea de partaj

• Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

• Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

• Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

• Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor legale.

• Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

• Excursia opțională se organizează pentru un minim de 30 de persoane și se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.

Solicită oferta

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dvs cu caracter personal.