Craciun la Sovata

Odorheiu Secuiesc – Sovata – Corund – Tinovul Fântâna Brazilor – Drumul Sării – Salina Praid – Drumeție la Capela 14 Cruci

 
Transport
Perioada 23.12.2023 – 27.12.2023
Grup
de la
 
350
persoană/loc în cameră dublă/pachet

Pachetul include:

4 nopți de cazare la hotel spa 3*+ în Sovata 

Mic dejun și cină 

Primire cu afinată și cozonac secuiesc la sosire 

Prânz cu preparate tradiționale în prima zi de Crăciun 

Petrecere de Crăciun cu cină festivă, pachet de băuturi și program muzical 

Acces la centrul spa al hotelului 

Plimbare pe Drumul Sării, la Capela 14 Cruci și în stațiunea Sovata 

Vizită ghidată la Salina Praid 

Alte vizite conform descrierii 

Transport cu autocar modern, cu climatizare 

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă 

 

Pachetul nu include:

Asigurarea storno , asigurare medicala

Cheltuieli personale

Mesele de prânz

Intrările la obiectivele turistice

Excursiile opționale - Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la ateliere meșteșugărești din Corund: 35 euro/ persoană (vizitele la sit și ateliere, plimbarea cu căruța, degustarea de gemuri și siropuri și kürtöskalács sunt incluse în tarif) 

Sâmbătă, 23.12: București – Odorheiu Secuiesc – Sovata (330 km) 

Plecare din București spre Sovata. Intermezzo la Odorheiul Secuiesc, unde ne îndulcim la o cofetărie renumită în plan local, facem o plimbare prin centrul orașului supranumit candva “Atena secuiască”, luăm prânzul și degustăm celebra bere Csiki Sor. Sosim la hotel în Sovata, unde gazdele ne întâmpină călduros cu gustarea tradițională: afinată și cozonac secuiesc. După amiază avem timp să facem o plimbare și să ne bucurăm de atmosfera de iarnă din stațiune.

 

Duminică, 24.12: Salina Praid – Capela 14 Cruci

După un mic dejun tihnit ne vom simți bine din cap până-n picioare vizitând Salina Praid, una dintre cele mai mari mine de sare din țară și Europa și o doză strașnică de sănătate. Dar odată ajunși în salină la adâncimea de 120 m vom descoperi nu doar aerul puternic ionizat, ci și multe atracții care ne vor ține plăcut ocupați. La ieșire, în apropiere ne privește de sus Capela 14 Cruci, panoramă seducătoare și prilej de drumeție cu minim de efort 

 

Luni, 25.12: Plimbare pe Drumul Sării – Petrecere de Crăciun 

O zi de poveste, care începe cu o plimbare pe Drumul Sării, în jurul lacurilor Ursu, Roșu, Verde și la Masivul de Sare. Cu toate simțurile mulțumite, ne întoarcem la hotel pentru un prânz copios. Seara ne așteaptă cina festivă de Crăciun cu preparate tradiționale, muzică și voie bună. 

 

Marți, 26.12: Călătorie în timp pe platoul vulcanic și vizită la ateliere meșteșugărești din Corund (aprox. 50 km) 

Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi, pentru a descoperi minunile din zona Corundului. Începem ziua cu o plimbare cu căruța sau sania în peisajul feeric al cătunurilor Fântâna Brazilor și Valea lui Pavel, ce s-au format pe un platou vulcanic. Aici vizităm situl Natur 2000 Tinovul de la Fântâna Brazilor, pentru a cunoaște flora și fauna specifică tundrei și taigalei, relicve glaciare și specii ocrotite. Apoi ne răsfățăm degustând gemuri și siropuri produse exclusiv din fructe de pădure culese în regiune la o gospodărie. Urmează vizita la Corund, cel mai mare centru de artizanat din țară, cu peste 1500 de locuitori implicați în producerea produselor artizanale. Ne plimbăm pe străzile Corundului pentru a admira și cunoaște motivele tradiționale cioplite în porțile secuiești și vizităm trei ateliere (ceramică, iască și țesătorie). Încheiem cu un kürtöskalács. 

 

Miercuri, 27.12: Sovata – București (aprox. 325 km) 

Ne luăm rămas bun de la gazde și ne pregătim de întoarcerea acasă.

Hotel Relax 3*+, Sovata

Localizare 

Hotelul Relax este situat într-o zonă liniștită a stațiunii Sovata, într-un peisaj montan deosebit și beneficiază de un design care îmbină plăcut stilul clasic cu cel rustic tip bavarez. Lacul Ursu, cel mai cunoscut lac sărat helioterm din România, se află la numai 5-10 minute de hotel. 

Facilitățile hotelului

Restaurantul hotelului serveşte mâncăruri locale şi internaţionale, iar oaspeţii pot savura diverse băuturi la bar. De asemenea, se pot relaxa pe terasa și grădina proprietăţii. Centrul spa pune la dispoziția turiștilor piscină pentru copii, jacuzzi, baie cu abur, saună, zonă de relaxare și masaj. 

Facilitățile camerelor

Toate camerele hotelului sunt dotate standard cu televizor, minibar, telefon, Wi- Fi gratuit și balcon. Băile private au duș sau cadă și uscător de păr.

 

Hotel Relax 3*+, Sovata   Hotel Relax 3*+, Sovata 

• Supliment SGL: 80 euro

• Reducere a 3-a persoană(în cameră dublă cu extra bed): 20 euro

• Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă

• Exista posibilitatea de partaj

• Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

• Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

• Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

• Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor legale.

• Accesul la spa-ul hotelului este de 2 ore/persoană/ program și pe bază de programare pentru evitarea aglomerației.

• Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

• Excursia opțională se organizează

Solicită oferta

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dvs cu caracter personal.