Craciun in Oltenia

Salina Ocnele Mari – Măldărești – Târgu-Jiu – Rezervația Trovanților – Mănăstirea Bistrița – Horezu – Mănăstirea Polovragi

 
Transport
Perioada 23.12.2023 – 27.12.2023
Grup
de la
 
350
persoană/loc în cameră dublă/pachet

Pachetul include:

4 nopți de cazare la pensiune 4* la poalele Munţilor Parâng 

Mic dejun și cină 

Primire cu afinată și cozonac la sosire 

Prânz cu preparate tradiționale în prima zi de Crăciun 

Petrecere de Crăciun cu cină festivă, pachet de băuturi și muzică live de petrecere 

Grup de colindători în ajunul Crăciunului 

Foc de tabără 

Vizite conform descrierii 

Transport cu autocar modern, cu climatizare 

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă 

 

Pachetul nu include:

Asigurarea storno , asigurare medicala

Cheltuieli personale

Mesele de prânz

Intrările la obiectivele turistice

Excursiile opționale (Pe urmele lui Brâncuși: 25 euro/persoană)

Sâmbătă, 23.12: București – Salina Ocnele Mari – Măldărești (250 km) 

Plecăm din București spre Oltenia și facem popas la Salina Ocnele Mari pentru a vedea fostele galerii romane. Apoi, la Măldărești întâlnim Cula Greceanu și Cula Duca. Aflăm cât de bogate erau de fapt familiile boierești din Oltenia, cum își apărau avuția de incursiunile otomane și de cetele de haiduci și ce sunt de fapt culele. După amiază sosim la poalele Munților Parâng unde gazdele ne întâmpină călduros cu gustarea tradițională: afinată și cozonac. 

 

Duminică, 24.12: Pe urmele lui Brâncuși (aprox. 90 km) 

Fie alegi să te relaxezi la pensiune, fie te înscrii în excursia opțională de azi, care este o invitație pe urmele lui Brâncuși. Pornim spre Târgu Jiu, care se mândrește cu sculpturile monumentale, de o uimitoare simplitate, realizate de artist în anii 1930. Deși lucrările sale sunt expuse în Franța, Londra, Philadelphia și New York, suntem norocoși să putem admira câteva și la noi acasă. Foarte populare, dar nu deplin deslușite Masa Tăcerii, Poarta Sărutului sau Coloana Fără Sfârșit, ascund încă nebănuite conotații. Cuprindem simbolistica lor în timp ce reflectăm la parcursul fulminant al artistului și ne facem o idee despre cum a fost posibil ca un român să cucerească lumea internațională a artei. La cină vom fi întâmpinați de colindătorii satului, care ne vor ura un Crăciun cu sănătate și belsug. 

 

Luni, 25.12: Mănăstirea Polovragi – Cheile Oltețului – Horezu – Petrecere de Crăciun 

Ne începem ziua la mănăstirea Polovragi unde ne bucurăm de slujbă și continuăm cu o plimbarea prin Cheile Oltețului. Pornim apoi spre Mănăstirea Hurezi, magnificul complex monahal construit de Brâncoveanu, aflat pe lista Patrimoniului UNESCO. Horezu este și ocazie excelentă pentru achiziționarea unui suvenir de la ceramiști autentici. Pe seară ne așteaptă o petrecere de Crăciun pe cinste, cu bucate tradiționale, muzică de petrecere și foc de tabără. 

 

Marți 26.12: Rezervația Trovanților – Mănăstirea Bistrița (80 km) 

După micul dejun, ne îndreptăm pașii spre Rezervația Naturală a Trovanților din Costești, în căutarea așa numitelor “pietre vii” și a poveștii lor. Ne încărcăm cu puțină euforie și dacă vremea permite ascendem spre Mănăstirea Bistrița și testăm parțial Cheile Bistriței. 

 

Miercuri, 27.12: Poienari – București (aprox. 250 km) 

Ne luăm rămas-bun de la gazde și ne pregătim de întoarcerea spre casă.

 

Pensiunea La Maria 4*, Poienari

Localizare 

Pensiunea La Maria este situată la o altitudine de 500 m în mijlocul naturii, în satul Poienari, la poalele munțiilor Parâng și oferă o panoramă unică a lanțului muntos. Datorită poziției sale se pot vedea vârfurile Cerbul, Păpușa și Parângul Mare, precum și întregul peisaj muntos cu așezările rurale Crasna, Cernădia și Baia de Fier. Liniștea, verdeața și fumusețea locurilor fac din pensiune un loc perfect de odihnă și petrecerea timpului în aer liber.

Facilitățile pensiunii 

Restaurantul pensiunii servește bunătăți tradiționale românești. Dacă dorești să petreci mai mult timp în aer liber și să savurezi aerul proaspăt de munte, te așteaptă o terasă generoasă, o grădină bine întreţinută cu hamace, ciubere dacice și șezlonguri, masă de tenis și loc de joaca dacă veniți însoțiți de copii. Oaspeții au la dispoziţie internet wireless gratuit.

Facilitățile camerelor 

Camerele oferă vedere la munte sau la grădină și includ TV cu ecran plat. Toate camerele au baie privată cu cadă sau duș, articole de toaletă gratuite și uscător de păr.

 

Pensiunea La Maria   Pensiunea La Maria 

• Supliment SGL: 90 euro

• Reducere a 3-a persoană: 10 euro

• Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă

• Exista posibilitatea de partaj

• Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 8.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

• Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

• Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

• Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor legale.

• Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 20 de persoane.

• Excursia opțională se organizează pentru un minim de 20 de persoane și se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.

Solicită oferta

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dvs cu caracter personal.