Craciun in Bucovina

Cheile Bicazului – Gura Humorului – Muzeul Oului din Vama – Moldovița – Mocănița Huțulca – Sucevița – Marginea – Humor – Voroneț – Colecția Etnografică Olenici – Rădăuți

 
Transport
Perioada 23.12.2023 – 27.12.2023
Grup
de la
 
360
persoană/loc în cameră dublă/pachet

Pachetul include:

4 nopți de cazare la hotel 3*+ lângă Gura Humorului

Mic dejun și cină

Primire cu țuică și colac de casă la sosire

Prânz cu preparate tradiționale în prima zi de Crăciun

Petrecere de Crăciun cu cină festivă, pachet de băuturi, muzică și ansamblu folcloric

Grup de colindători în Ajunul Crăciunului

Foc de tabără

Vizite ghidate conform descrierii

Transport cu autocar modern, cu climatizare

Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă 

 

Pachetul nu include:

Asigurarea storno , asigurare medicala

Cheltuieli personale

Mesele de prânz

Intrările la obiectivele turistice (Colecția Etnografică Dionizie și Felicia Olenici, Muzeul Oului, mănăstiri etc.)

Mocănița Huțulca (50 lei/ persoană)

Excursiile opționale 

Sâmbătă, 23.12: București - Gura Humorului (aproximativ 520 km)

Plecăm din București de dimineată, iar orele prânzului ne surprind în pitoreasca zonă a munților Hășmaș. Pregătim aparatele de fotografiat pentru oprirea la spectaculoasele Chei ale Bicazului și Lacul Roșu și apoi ne continuăm traseul spre Bucovina. Sosim în Gura Humorului spre seară, unde gazdele ne primesc într-o atmosfera tipic bucovineană cu gustarea tradițională: țuică și colac de casă.

Duminică, 24.12: Muzeul Oului din Vama - Moldovița - Mocănița Huțulca - Sucevița - Marginea (aproximativ 150 km)

Este ziua dedicată unei excursii opționale (extracost). Prima oprire va fi la Muzeul Oului din Vama, loc fascinant, grație colecției inedite cu mii de exponate. Trecem apoi poarta Moldoviței și Suceviței, două dintre cele mai spectaculoase mănăstiri pictate. Și nu ratăm plimbarea cu mocănița Huțulca, vechi tren cu abur și vagoane încălzite cu sobe cu lemne, care ne va duce într-o călătorie molcomă prin satele înșirate de-a lungul râului Moldovița. Iarna este anotimpul potrivit să încercăm aceasta experiență, pentru că zăpada nelipsită de pe Obcinele Bucovinei ne va răsplati cu peisaje de poveste. Încheiem în Marginea la un atelier de ceramică neagră, pentru a vedea ultimii olari tradiționali în acțiune.

Luni, 25.12: Humor - Voroneț - Petrecere de Crăciun

După micul dejun, facem o vizită la mănăstirile Humor și Voroneț, pentru a ne bucura de atmosfera monahală de Crăciun. Pe seară ne așteaptă o petrecere de Crăciun pe cinste, cu cină festivă, foc de tabără, muzică și ansamblu folcloric.

Marți, 26.12: Colecția Etnografică Dionizie și Felicia Olenici - Rădăuți (aproximativ 110 km)

Azi ajungem în bătătura familiei Olenici, care etalează o colecție surprinzătoare, ce deschide o breșă în timp și spațiu, lăsându-ne sa ne imaginăm viața de zi cu zi în urmă cu secole. Aici vom fi întâmpinați de un grup de colindători îmbrăcați în straie populare, care să ne ureze un An Nou cu sănătate și belsug și vom participa la Jocul Caprei, în timp ce ne încălzim cu ceai și vin fiert. Drumul ne poartă apoi către Rădăuți. Facem un tur pietonal prin oraș și vedem mănăstirea Bogdana, a cărei ctitorie coincide cu însăși întemeierea statului medieval Moldova.

Miercuri, 27.12: Gura Humorului – București (aprox. 450 km)

Ne luăm rămas-bun de la gazde și ne pregătim de întoarcerea spre casă.

Hotel Floare de Colț 3*+

Localizare 

Hotelul Floare de Colț este situat în natură, lângă Gura Humorului, într-o zonă retrasă, străjuită de pădure.

Facilități hotel

Hotelul dispune de restaurant, bar, grădină, terasă, tenis de masă și loc de joacă pentru copii. Internet wireless este disponibil în întregul hotel şi este gratuit. Restaurantul oferă specialităţi bucovinene şi preparate internaționale.

Facilități camere 

Camerele dețin următoarele facilități: TV prin cablu, telefon, acces gratuit la internet. Camere sunt dotate cu băi moderne cu duș sau cadă, cosmetice de baie și uscător de păr.

Hotel Floare de Colț    Hotel Floare de Colț  

• Supliment SGL: 60 euro

• Reducere a 3-a persoană: 10 euro

• Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă

• Exista posibilitatea de partaj

Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.

Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor legale.

Tarifele neincluse (bilet mocănița) sunt valabile la data publicării programului, dar informative și pot suferi modificări, fiind independente de agenția de turism.

Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

Excursia opțională se organizează pentru un minim de 30 de persoane și se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă.

Puncte de îmbarcare: București, Ploiești

Solicită oferta

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dvs cu caracter personal.